Wie zijn wij?

Ambulancecentrum Depraetere is lid van de groep Fievez – Beyens. We zijn een privaat ambulancecentrum die instaat voor alle zorg- en ziekenvervoer die u als patiënt nodig heeft.

Er staat een team van deskundige mensen voor u klaar om u in de beste omstandigheden ter plaatse te brengen en u te ondersteunen in het ziekenhuis met de nodige rompslomp van inschrijving en aanverwanten.

Wat doen wij?

Onze dienstverlening omvat zittend, rolwagen en liggend ziekenvervoer. Dit voor opnames, consultaties en dergelijk. Wij staan ook in voor het vervoer van dialysepatiënten 3x per week naar diverse dialysecentra in de regio. Alsook mensen die een oncologische behandeling of reeksenvervoer radiotherapie moeten ondergaan kunnen bij ons terecht.

Sinds 1 januari 2019 verloopt alle administratie voor het ziekenvervoer van bijna alle mutualiteiten via Alarmcentrale MUTAS. Indien u twijfelt of uw ziekenfonds hiervoor met MUTAS samenwerkt kan u ons steeds eerst contacteren. Indien u vervoer wenst neemt u best contact met de centrale van MUTAS en vraagt uw vervoer via hen aan. U kan daar steeds uw samenwerking met onze dienst vermelden ! ! ! U dient hiervoor steeds uw rijksregisternummer bij de hand te houden. U kan MUTAS contacteren op het nummer 02/272.08.30 of via mail nationaal@mutas.be.

Ook voor privé vervoer van u of een familielid kan u steeds bij ons terecht. Voor meer informatie kan u ons hierover steeds vrijblijvend contacteren.

Korte geschiedenis

Het ambulancecentrum werd opgericht door Marc Depraetere, hierdoor ontstond ook het Logo van ACMD, Ambulance Centrum Marc Depraetere.

Marc was een gedreven Ambulancier in hart en nieren. Hij groeide op in de ambulancewereld, zijn vader was ook ambulancier, zijn broer Dirk was beroepsbrandweerman. Samen met zijn vrouw Roos, die ook verpleegkundige was in AZG, hebben ze jarenlang het ambulancecentrum uitgebaat. Jammer genoeg is Marc begin 2014 overleden en Roos ging op 1 maart 2016 verdiend op pensioen. Hierdoor droeg ze de zaak over aan de groep Fievez - Beyens.

Het ambulancecentrum wordt nu geleid door Hennie De Roo, net zoals Marc een ambulancier in hart en nieren, jarenlange medewerker van Marc en Roos. Hennie leerde van Marc en Roos alle knepen van het vak en verzorgde veel intensieve ritten voor diverse ziekenhuizen in de regio. Het ambulancecentrum wordt dan ook verder gezet in hun visie en werking, waar zorg en aandacht voor de patiënt hoog in het vaandel gedragen wordt.


    U heeft een vraag?