Wie zijn wij?

Ambulancecentrum Depraetere is lid van de groep Fievez – Beyens. We zijn een privaat ambulancecentrum die instaat voor alle zorg- en ziekenvervoer die u als patiënt nodig heeft.

Er staat een team van deskundige mensen voor u klaar om u in de beste omstandigheden ter plaatse te brengen en u te ondersteunen in het ziekenhuis met de nodige rompslomp van inschrijving en aanverwanten.

Wat doen wij?

Onze dienstverlening omvat zittend, rolwagen en liggend ziekenvervoer. Dit voor opnames, consultaties en dergelijk. Wij staan ook in voor het vervoer van dialysepatiënten 3x per week naar diverse dialysecentra in de regio. Alsook mensen die een oncologische behandeling of reeksenvervoer radiotherapie moeten ondergaan kunnen bij ons terecht.

We werken ook nauw samen met verschillende ziekenhuizen in de regio waarvoor we het vervoer van intensieve patiënten verzorgen.

We zijn contractant van de CM, daarvoor genieten alle CM leden bij ons van de vastgelegde tarieven door de CM, De leden van de CM zuid West-Vlaanderen (CM111) genieten dan ook van het derde betalend systeem. Zodat zij enkel de opleg moeten betalen. Andere CM leden genieten van dezelfde voorwaarden en tarieven, maar dienen hun factuur in te dienen bij de mutualiteit om hun terugbetaling te ontvangen.

Voor andere mutualiteiten, gelden ook afgesproken tarieven. Hier is het echter afhankelijk van mutualiteit tot mutualiteit wat de terugbetaling bedraagt.

Korte geschiedenis

Het ambulancecentrum werd opgericht door Marc Depraetere, hierdoor ontstond ook het Logo van ACMD, Ambulance Centrum Marc Depraetere.

Marc was een gedreven Ambulancier in hart en nieren. Hij groeide op in de ambulancewereld, zijn vader was ook ambulancier, zijn broer Dirk was beroepsbrandweerman. Samen met zijn vrouw Roos, die ook verpleegkundige was in AZG, hebben ze jarenlang het ambulancecentrum uitgebaat. Jammer genoeg is Marc begin 2014 overleden en Roos ging op 1 maart 2016 verdiend op pensioen. Hierdoor droeg ze de zaak over aan de groep Fievez - Beyens.

Het ambulancecentrum wordt nu geleid door Hennie De Roo, net zoals Marc een ambulancier in hart en nieren, jarenlange medewerker van Marc en Roos. Hennie leerde van Marc en Roos alle knepen van het vak en verzorgde veel intensieve ritten voor diverse ziekenhuizen in de regio. Het ambulancecentrum wordt dan ook verder gezet in hun visie en werking, waar zorg en aandacht voor de patiënt hoog in het vaandel gedragen wordt.


    U heeft een vraag?